Abban az esetben, ha parlamenti választások napján nem az állandó lakhelyünkön fogunk tartózkodni (de az országon belül), lehetőségünk nyílik arra, hogy máshol tegyük le a szavazatunkat, mégpedig a szavazói igazolvány segítségével. Ezt igényelhetjük levélben, illetve elektronikusan 2020. február 10-éig. Személyesen, illetve egy meghatalmazott személy által pedig egészen február 28-ig is.

A kérvénynek tartalmaznia kell a választó adatait. Amennyiben a választó levélben vagy elektronikusan igényelte az igazolványt, a város/község az állandó lakhelyének címére küldi azt, feltéve, ha a kérvényben nem jelöl meg másat. Az igazolványt ajánlott küldeményként adják fel, amelyet csak személyesen lehet átvenni (illetve meghatalmazott személy közbenjárásával).

Szavazás külföldről 

Az sem probléma, ha éppen külföldön tartózkodunk a választások napján – ugyanis postai úton is leadhatjuk a szavazatunkat. Az erre irányuló kérvényeket azonban csak január 10-ig lehet benyújtani, ugyanúgy levélben vagy elektronikusan. Az ehhez kapcsolódó információk a belügyminisztérium weboldalán érhetőek el.