Június 15-től 25-ig tartóan immár 29. alkalommal találkoztak a színészek határon innen és túlról Kisvárdán, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján. A kassai Thália Színház és a komáromi Jókai Színház első közös produkciója a Bányavakság mind a közönség, mind a szakma körében frenetikus sikert aratott. Mivel a társulatot hatszor bravózva tapsolták vissza,  Czajlik József, a darab rendezője bizakodva várta a szombat esti ünnepélyes eredményhirdetést.

A bizakodás valóban megalapozott volt, hiszen 3 díjat is kaptak. Ezen a fesztiválon a Bányavakság férfi és női főszereplője és az egyik mellékszereplő is a kategória legjobb színészi teljesítményéért járó díjat kapta, a pontos megnevezésben ekképpen:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közös díja: „A legjobb női főszereplő”: Vasvári Emesének, a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közös díja:  „A legjobb férfi főszereplő”: Fabó Tibornak, a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közös díja: „A legjobb férfi mellékszereplőnek”: Benkő Gézának, a Bányavakság című előadásban nyújtott alakításáért.

Gratulálunk a díjazottaknak és az egész társulatnak!

Szaszák Gy.