Fiaszkóval végződött egy könnyű úton meggazdagodni akaró egyén bankrablási kísérete Kassán. A rendőrség szóvivője sem emlékszik arra, hogy ebben a városban valaha is megtörtént volna ilyen, vagy ehhez hasonló eset.

„Az egyik bankba déltájban egy fekete sapkás, fekete szemüveges ember lépett be” – meséli Alexander Szabó, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, majd így folytatja: „Odament a pénztárhoz, és egy papírlapot tolt az ott ülő alkalmazott elé, mellyel tudtára adta, hogy pénzt követel. A nyomaték kedvéért bal kezével oldalt húzta a kabátját, hogy láthatóvá váljék a nadrágszíjába dugott pisztoly.”

Csakhogy ami ezután következett, azzal egyáltalán nem számolt. A pénztárosnő hideg fejjel, rezzenéstelen arccal közölte vele, hogy tőle egy fillért sem kap, volt már itt ilyen kísérlet máskor is – és a nyomaték kedvéért visszadobta a papírcetlit a bankrabló orra előtt a földre.

A bankrabló meglepetten, de sztoikusan reagált: „No jó, akkor nem fogunk kivenni” – mondta hangosan, majd felvette a földről a papírcetlit, betette a táskájába, és szónélkül távozott a bankból – mesélte tovább a rendőrségi szóvivő, aki azt is megerősítette, hogy az esetnél sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett, de a rendőrség így is nyomozást rendelt el az ismeretlen elkövető ellen. Ha elfogják, a tettéért így is akár 12 évnyi szabadságvesztésre ítélhetik.

Forrás: Košice 24.