Az Eperjesi Egyetem idén 70 éves Pedagógiai Kara egy olyan kezdeményezéssel is előrukkolt, ami az akadémiai területen eddig nem nagyon volt szokásban: gyermekmegőrzőt nyitottak.

Az Unipáčik névre hallgató létesítményt az egyetemi központban található diákotthonban nyitották meg. Kónya Péter rektor ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy elsősorban azon fiatal anyukákon akarnak ezzel a megoldással segíteni, akik már az egyetemi tanulmányaik mellett is komolyan veszik a családalapítás fontosságát. Viszont nem csak a hallgatók, de az egyetem oktatói között is vannak olyanok, akiknek ez a lehetőség segíteni fog abban, hogy sokkal kiegyensúlyozottabban végezhessék napi feladataikat.

Az egyetem gyerekmegőrzőjében az anyának lehetősége van a csecsemő szoptatására, tisztába tételére. 1 éves korig ezekre a tevékenységekre itt 30 percet szabnak meg. 1-től 2 éves korig felelős személy felügyelete alatt 3 óra hosszáig, 2-től 6 éves korig felelős személy jelenléte nélkül 3 óra hosszáig hagyhatják itt a gyereküket. 6-től 10 éves korig a gyerek maximum 4 órát tölthet ezen a helyen.

/szasz/