Kassán a Márai alapiskolában június első hete a gyermeknapról szólt. A koronavírus – helyzet átírta a szokványos gyermeknapi műsorokat, de a programsorozat mégiscsak a mese, a kikapcsolódás, a játék és a sport jegyében zajlott. A tanító nénik tartalmas programot és foglalkozásokat szerveztek osztályaiknak a neves nap alkalmából.

Az elsősök a városi parkban kapcsolódtak ki, majd társasjátékoztak, karaokéztak, népi gyermekjátékokat játszottak, sőt még sakkbajnokságot is szerveztek. A másodikosok a napot kulturális programmal kezdték, “Papírszínházba” látogattak, ahol a mesekönyvből egy varázsütésre színházi előadás kerekedett. A három toll című mese életre keltése révén elmerülhettek a tündérmesék varázslatos világában. A mese után a kulturpark parkjának vadregényes fái és bokrai között fogócskáztak és bújócskáztak. Ha valaki inkább versenyezni szeretett volna, lehetősége volt megmérettetni magát célbadobásban, ugrálókötelezésben és csapatversenyekben. A harmadikosok és a negyedikesek játékos műveltségi vetélkedőben és sportversenyekben mérkőztek meg.

Az élményekkel, izgalmakkal teli napot minden osztály fagyizással zárta. A gyermeknapi eseménysorozat záróakkordjaként az alsó tagozatosok ellátogatnak még a kassai bábszínház Virvar nevezetű fesztiváljára, amelyen több bábszínházi előadás megtekintésére lesz lehetőség.

Tóth M.