Gyümölcsös létesült a KVP lakótelepen, mégpedig a Stierova és Dénešova utcák között elterülő dombon. A 43 facsemetét a helyi önkormányzat önkéntesek segítségével ültette ki az elmúlt napokban. Mindennek megvalósításáról a lakosok döntöttek nyilvános szavazás keretében. Az elültetett csemeték között megtalálhatóak a különböző fajtájú almák, szilvák, barackok és meggyek. A helyszín és gyümölcsfajták kiválasztása gyümölcstermesztők és más szakértők bevonásával valósult meg, a körülötte levő munkákat pedig a városrész szociális vállalata fogja majd végezni.

Martin Žec, a projekt élőterjesztője szerint a gyümölcsfák listáját úgy állították össze, hogy áprilistól egészen augusztusig virágozzanak. A köztéri berendezések elhelyezését követően kiváló helyszínt biztosíthat a pihenésre, a tájékoztató táblák pedig oktatási célokra fognak szolgálni.

A helyi önkormányzat szóvivője, Ivana Padová szerint a fák termése a lakótelep lakosai számára fog szolgálni, tekintve, hogy a költségvetésből valósult meg 5000 euró felhasználásával.

Borítókép: MČ KVP