Szeptember  24-én a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola napközije Gyümölcskiállítás címmel tartotta meg hagyományos rendezvényét.

A szülők az idén is kitettek magukért, reggel szorgalmasan szállították a gyümölcskosarakat és a teli ládákat az iskolába. Ebéd után az udvaron kiderült, hogy milyen is a szüret utáni „terülj, terülj asztalkám”.  A gyerekek énekszóval vonultak ki az iskolaudvarra egyező, gyümölcsöket ábrázoló köténykéikben. Majd gyermekjátékokat játszottak és találós kérdéseket oldattak meg.

A termések szemet gyönyörködtetőek voltak: a ropogós alma, a mosolygós körte, a hamvas szilva, a mézédes szőlő, őszibarack, dió, naspolya, mogyoró. A roskadásig megtelt asztalok hívogatták a zsibongó társaságot.

A kóstolóval összekötött kiállításon a nevelők ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a test és a lélek harmonikus fejlődéséhez elengedhetetlen az egészséges táplálkozás – hangsúlyozták a napi gyümölcsfogyasztás fontosságát. Hogy a gyümölcsnek nemcsak egészségmegőrző, de gasztronómiai élményt nyújtó szerepe is van, arról a gyümölcsöt habzsoló gyereksereg is tanúskodott.

TM