Az advent, a karácsonyvárás, a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola életében kiemelkedő szerepet játszik. Ilyenkor minden éven színes ünnepi eseménysorozat várja a gyerekeket. Az idén  az első adventi héten, december 2-án került megrendezésre a hagyományos adventi játszóház a legkisebbek, az elsősök és a helyi óvodások számára.

A játszóház ünnepi műsorral indult, ahol a Kicsinyek Kórusa  adventi és karácsonyváró dalokat énekelt. Ezután az iskola igazgatónője, Csurkó Éva üdvözölte a jelenlévőket, majd az óvodások színes műsorral mutatkoztak be.

Ezután indulhatott is az egyes asztalokon kialakított kreatív állomásokon a jó hangulatú, igényes, karácsonyt idéző alkotóművészeti tevékenység. A gyerekek ügyes tanító nénik irányításával különböző anyagokból és technikákkal karácsonyfadíszeket, képeslapokat és karácsonyi dekorációkat készítettek. A játszóház műsorát színesítette Brum Alejandra és Hunyadi Péter népi játszóháza és Németh Péter Krisztina arcfestészeti stúdiója is.

Erre az eseményre a szülők is szép számban eljöttek, és ez egy jó alkalom volt arra, hogy szülők, pedagógusok és gyerekek közösen szorgoskodjanak, így ez az esemény közös családi programmá nőtte ki magát az évek folyamán. A meghitt, otthonias hangulathoz a nagymamák és anyukák süteményei és a forró tea is hozzájárult.

Vidám kézműves munkával, közös énekléssel, tánccal sikerült ráhangolódni Kassán a Máraiban a közelgő ünnepekre.

Tóth Mónika