A Turkish Airlines légitársaság, amelyik több országba repül, mint bármelyik másik társaság a világon, megváltoztatja a Kassát Isztambullal összekötő járatainak menetrendjét. A 2017. január 17-étől érvénybe lépő menetrend hetente négy új járatot indít majd, amelyek lehetővé teszik a továbbutazást számos vonzó úti cél irányába.

A török nemzeti légitársaság júniustól heti háromszor repül Kassa és Isztambul között. Január közepétől ez megváltozik. Kassáról két járat fog indulni 8:55-kor, amelyeknek köszönhetően már 3 óra múlva tovább repülhetünk olyan észak-amerikai városokba, mint például New York, Washington, Chicago, Los Angeles, San Francisco vagy akár Miami. A másik kettő 20:45-ös indulással pedig olyan távoli és egzotikus helyekre fog rendkívül gazdag csatlakozási lehetőséget biztosítani, mint Mauritius, Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek, Madagaszkár, Srí Lanka, Bangkok, Sanghaj vagy a Fülöp-szigeteki Manila.

Az új menetrend járatai

A járat száma Napok Indulás Érkezés
TK 1200 kedd, péntek IST 08:10 KSC 08:10
TK 1201 kedd, péntek KSC 08:55 IST 12:55
TK 1202 hétfő, vasárnap IST 20:00 KSC 20:00
TK 1203 hétfő, vasárnap KSC 20:45 IST 00:45

 

A légitársaság újonnan kinevezett szlovákiai menedzsere, Mehmet Seynurt ennek kapcsolatán ezt nyilatkozta: „Szeretném hangsúlyozni, hogy a Turkish Airline-nal való repülés kényelmes és biztonságos. Az isztambuli repülőtér köszönhetően a többfokozatú biztonsági ellenőrzéseknek maximális biztonságot garantál az utazók számára. Mivel a légitársaság hat év alatt egymás után elnyerte a legjobb európai légitársaság címét, és ezt a fedélzeti szolgáltatások rendkívül magas színvonala és az utazókról való precíz gondoskodás érdemeként, bízunk benne, hogy az új menetrendnek hála még több kassai és annak környékéről érkező utast köszönthetünk majd fedélzeteinken.”