A gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni azt a férfit, akire hétfőn találtak rá az utcán. Peter (50) másnap belehalt sérüléseibe. A férfit a Tóvárosi lakótelep (Nad Jazerom) zöld övezetében lévő házikójánál támadták meg.

„A férfi éppen a padon ült a házikója mellett, melyben az éjszakát töltötte. Az elkövető a sértettet többször ököllel fejen ütötte, aki ennek következtében a földre zuhant. Az elkövető a már földön fekvő áldozatot még tovább bántalmazta – ütlegelte és rugdosta. A sértettnek a tompa erőbehatások által többszörös fej- és mellkasi sérülést okozott,“ – mondta a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Jana Mésarová.

Az áldozatra a járdán fekve találtak rá, a mentősök a helyszínre érkezve azonnal az Louis Pasteur Egyetemi Kórház baleseti sebészeti osztályára szállították.

Az előzetes bírósági ill. orvosi jelentés alapján a halál közvetlen oka többszörös trauma, továbbá koponya űri és más belső vérzés volt.

A rendőrség a tettest, Ján (57) nem sokkal a támadás után elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte.

„A nyomozók a már szükséges lépéseket megtéve gyilkosság vádjával indítottak eljárást az elkövető ellen. Abban az esetben, ha a vádlott bűnösségét sikerül bebizonyítani, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik,“ tette hozzá Jana Mésarová.