A Werfer utcai Anton Garban Kollégium portásnője egy nejlontáskát talált a kerítés mellett. Mikor közelebb ment, hogy megnézze, mi van benne, szinte sokkot kapott – egy újszülött holtteste volt a táskában.
A nő perceken belül értesítette a rendőrséget, aki a helyszínre érkezve azonnal lezárta a területet és megkezdte a nyomozást.

„Megerősíthetem, hogy a Werfer utcán egy nejlontáskát találtak, melyben egy újszülött holtteste volt. Jelenleg folyik a helyszín rögzítése és a nyomok biztosítása,“ – mondta Alexandor Szabó, a kerületi rendőrség szóvivője.

A nejlonstáskát a kollégium portásnője december 29-én, hétfőn délelőtt 11 óra körül találta. Elmondása szerint szinte sokkot kapott a holttest láttán:

„Épp arra jártam, mikor észrevettem a nejlontáskát. Közelebb mentem és egy gyerek volt benne. Nem akartam hinni a szememnek!“ – magyarázta a portásnő, miután megtalálta a táskát.

Információink szerint jelenleg a kollégiumban semmilyen diák nem tartózkodik, hiszen a karácsonyi szünidőre mindenki hazautazott.

A táskában lévő csecsemőt nem messze a kerítéstől találták, így az sem kizárható, hogy már több napja ott volt és senki sem vette észre. Továbbá az sincs kizárva, hogy a nejlontáskát valaki átdobta a kerítésen.

A rendőrségi nyomozás szerint a táskában egy fiúgyermek holtteste volt. A boncolás után derül majd ki a gyermek születési időpontja és halálának pontos oka. Állítólag a holttesten semmilyen erőszakra utaló nyomot nem találtak, a köldökzsinórt is gondosan elvágták.

Az anyát a rendőrség továbbra is keresi, gyilkosság vádjával indítottak ellene büntetőeljárást.