Az év vége már az ajtónk előtt áll, ezért a kassai síközpontok úgy döntöttek, az év utolsó napjával indítják el a síszezont. Az utóbbi napokban az időjárás nem nagyon kedvezett, de az új év köszöntésekor a téli sportok kedvelői akár egész éjszaka síelhetnek a pályákon.

A Kassa melletti Eprestetőn (Jahodná) a sípályákat december 31-én, szerda délután 17:00-kor nyitják meg. Akik úgy döntenek, hogy síeléssel búcsúztatják az óévet, este 10 órától mindkét síközpontban hagyományos szilveszteri tüzijáték, pezsgő és káposztaleves várja őket. Ezt megerősítette a síközpontok vezetője, Ján Petróci is.

Eprestetőn a szilveszteri síelés egészen reggelig tart, míg Kavocsánban a pályák éjjel 2 óráig állnak a síelők rendelkezésére. A téli sportok kedvelőinek egyenlőre egy felvonót helyeznek üzembe, az új év folyamán beelindítják majd a másikat is a gyermekek számára. A pályákat frissen ágyúzott műhó takarja, a hőmérséklet átlagosan körülbelül -8 és -12°C között mozog, ami nagyon kedvező a téli sportok kedvelőinek. Az, hogy milyen lesz a síszezon, az időjárástól függ:

„Tavaly már december közepén nyitottunk, de mégis meglepett minket az újévi felmelegedés, így egy pár napra szünetelnünk kellett. Februárban pedig nagyon gyorsan elérkezett a felmelegedés időszaka, így be is zártunk. Azt, hogy idén mit hoz számunkra a természet és az időjárás, nagyon nehéz megmondani,“ – magyarázta Ján Petróci, a síközpontok vezetője.