Sajnos nem minden család körében teltek a karácsonyi ünnepek a szeretet és a békesség jegyében. A Kassai Kerületi Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a szolgálatot teljesítő rendőröknek az ünnepnapokon is sok családi konfliktusba kellett beavatkozniuk.
Az első riasztást 2014.12.22-én az esti órákban kapták a Tihanyi lakótelepről (Sídlisko Ťahanovce), ahol a 43 éves Ján megtámadta a nála három évvel fiatalabb élettársát, továbbá azzal fenyegette, hogy megöli, majd kidobja az ablakon. Ugyanezen a napon röviddel éjfél előtt Szécskeresztúron (Zemplínska Teplica) a 40 éves Jozef a családi házhoz érkezve rugdosni és dörömbölni kezdett az ajtón azt kiabálván, hogy megöli feleségét, majd később berúgta az üvegajtót.
Szepsiben (Moldava nad Bodvou) december 24-én, szenteste,  a 28 éves Bohuš azzal fenyegette meg 66 éves édesapját, hogy megöli.
2012.12.25-én, Szilvásapátiban (Vyšné Opátske) a 27 éves Ladislav fejszével a kezében életének kioltásával fenyegette meg a 33 éves szomszédját.
Makrancon (Mokrance) karácsony második napján, délután 4 óra körül a 49 éves Stanislav előbb fizikailag bántalmazta feleségét, majd a konyhaszekrényből kést rántva akarta megölni. Szerencsére az asszonynak sikerült elmenekülnie, a rendőrség őrizetbe vette a támadót. Ha bűnösségét a bíróság is megállapítja, hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

/szák/