Hétvégén immár negyedik alkalommal rendezik meg a kedvelt levesfesztivált, mely a különböző közösségeket hivatott egymáshoz közelebb hozni. Az esemény október 10-én a Kulturparkban kerül megrendezésre, mely során az érdeklődők már 14:00 óra után megkóstolhatják a különleges és finom leveseket.

Összesen 38 csapat jelentkezett a versenybe, a rendezők szerint körülbelül 1140 liternyi levest főznek majd, így mindenki rátalál arra, mi csak szem és szájnak ingere. A rendezvényre a belépés ingyenes, a kóstolójegyet 3 € értékben lehet megvásárolni, amely 5 különböző leves kóstolására használható fel. Az érdeklődők szavazhatnak is a legjobb levesre, majd később a zsűrivel karöltve dönthetik el, ki legyen az aranyfakanál nyertese.

„Bár az eddigi legjobb receptnek az őszi sütőtökből készült hokaido leves minősült, az érdeklődők más különleges ízekre is számíthatnak. Biztosan nagy érdeklődést kelt majd a céklából készült rózsaszín leves, vagy a zöld színű spenótkrémleves,“ ‒ mondta a fesztivál egyik szervezője, Renáta Zolnaiová.

A kínálatból nem fog hiányozni az orosz borscs, a paszulyleves füstölt hússal vagy a hagyományos házi káposztaleves. A pikáns ízek kedvelőinek egyenesen az amerikai Kentucky államból jönnek chilli levest főzni, melybe kávé és darált hús is kerül majd.

,,Az érdeklődők rengeteg különleges külföldi levest kóstolhatnak meg, hiszen a versenyzők között lesznek a szír, albán, mexikói és más közösségek tagjai is,” ‒ magyarázta Jozef Hromják, a Hilton szálloda főszakácsa, aki egyben a verseny zsűrije is.

 

 forrás: korzár, kosicednes