A városi közlekedési hivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy a hétvégén megrendezendő események miatt változások fognak életbe lépni a városi járatok menetrendjeiben.

A ma este (szeptember 7.) megrendezésre kerülő Košice Night Run futóverseny miatt le lesz zárva a Moyzes utca Timon-Postai utca szakasza 19:00-tól 22:00-ig. A 12-es buszjárat ezért az adott szakaszon a Kuzmány utcán keresztül fog közlekedni. Az Erzsébet, UPJŠ és Szlovák rádió megállók így használaton kívül lesznek. A Fő posta megálló Bárca irányába ideiglenesen a Kuzmány utcába lesz áthelyezve a 12-es járat számára (a Katonai utcából való letérő mögött.

Szombaton (szeptember 8.) lesz megtartva a Kassai Repülő-Nap. A 23-as buszjáraton ezért nagykapacitású autóbuszok fognak közlekedni. Ezen kívül egy különjárat is indul az esemény résztvevői számára a Repülőtér épülete előtti parkoló – Légi múzeum – Aeroklub útvonalon.

Vasárnap (szeptember 9.) Kabalaállatok fesztiválja az állatkertben. A 29-es járaton emiatt szintén nagykapacitású autóbuszok fognak közlekedni. Emellett különjárat is indul néhány nagyobb parkolóból az állatkert felé. Az állatkert előtti parkoló befogadóképességét tekintve, a látogatóknak inkább az autóbuszjáratok használatát ajánlják.

Továbbá, a hivatal a lakosok figyelmébe ajánlja, hogy új jegyautomaták lettek felszerelve az Autószerelő Szakközépiskola és a Járásbíróság villamosmegállókon. Így a városban már összesen 21 jegyautomatában lehet kártyával fizetni. A 16 féle jegyet kiadó automaták jegyzéke a közlekedési hivatal weboldalán, illetve Facebook oldalán található meg.

Forrás: DPMK