Holnap, azaz november 9-én reggel 7-kor megnyitják a Szürnyeg község melletti Ondava-híd ideiglenes áthidalását a Tőketerebesi járásban – tette közzé Kassa Megye Önkormányzati Hivatala.

„A Szürnyeg melletti híd holnaptól újra átjárható lesz a személyautók számára, a 7,5 t-nál könnyebb teherautók és a 15 t szállítókapacitást nem meghaladó autóbuszok számára. Az ideiglenes híd a károsult eredeti hídhoz van hozzáépítve, annak a helyére, amit lebontottak. Ez azt jelenti, hogy a forgalom a híd közepére lesz irányítva. Az áthidalás 21 m hosszú és 3,2 m széles, a sofőröknek számára az új híd megépítéséig fog szolgálni. Bízom benne, hogy a környező falvak lakóinak hasznos lesz, főleg télen. Továbbá, hogy a 30 km/h-ás sebességkorlátozás ellenére is egyszerűbbe teszi számukra az utazást.” – nyilatkozta Rastislav Trnka megyeelnök.

Az ideiglenesen áthidaláson való közlekedés jelzőlámpával lesz irányítva, tekintve, hogy a forgalom csak egy sávban fog haladni. Az áthaladó járművek közötti távolság 20 m kell, hogy legyen, a korlátozást közlekedési jelzőtáblák fogják jelezni. Az építményen gyalogosok is átkelhetnek. A 7,5 tonnánál nehezebb teherautók azonban nem, így a sofőröknek továbbra is a Barancson és Tőketerebesen átvezető kerülőutat kell használniuk. Az autóbuszok csak november 10-tol térnek vissza, a menetrend visszaállítása után.

Kassa megye az elkövetkezendő napokban elindítja a közbeszerzési eljárást a híd rekonstrukciójának kivitelezőjét illetően, amelyek egyik kritériuma az új híd megépítésének időtartama lesz. A bontási munkálatok és a komplex rekonstrukció jövő tavasszal veszi majd kezdetét.

Forrás, képek: Kassa Megye Önkormányzata