A balesetek megelőzése érdekében a város hét helyen épít intelligens gyalogos-átkelőhelyeket. A város csaknem 34 ezer euróért intelligens közlekedési táblákat épít, és kiemeli a gyalogos-átkelőhelyeket. Az átkelőhelyek villogó üzemmódban működnek majd. Az intelligens átjárók a balesetek megelőzését szolgálják.

„Az ilyen típusú intelligens közlekedési jelzések helyszíneit a kassai városrészekkel és a kerületi közlekedési hivatallal együttműködve választottuk ki´”- nyilatkozta a város polgármestere Jaroslav Polaček, és hozzátette, hogy a jövő évre tíz projektdokumentációt készítettek az intelligens átkelőhelyek megépítésére.

A kassai magisztrátus az elmúlt két évben kilenc intelligens átkelőt adott át. Idén nyáron két megvilágított zebrát sikerült üzembe helyezni. Egyiket a Tóvárosi lakótelepen a másikat pedig az egyetemi kórház mellett.  

A város ugyanakkor több járdaszakaszra is napelemes lámpát kíván telepíteni a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Ezek főként olyan helyszínek lesznek, ahol még nem épült ki a közvilágításhoz szükséges infrastruktúra.