Már 11 városi fenntartású tanintézmény jelentett járványszünetet. A város szóvivője, Vladimír Fabian elmondása szerint a tanintézményeket ideiglenesen a Regionális Egészségügyi Hivatal ajánlása alapján zárták be az iskolák igazgatóinak beleegyezésével.

Kedd óta szünetel a tanítás a Janigova és Hroncova utcai alapiskolában, szerdától csatlakoztak hozzájuk a Maurerova és a Drábova utcai alapiskolák is. Csütörtökön és pénteken pedig már a Starozagorská és Družicová utcai alapiskolák tanulói is otthon maradnak. Zárva tartanak ezen kívül a Trebišovská, Kežmarská, Boženy Němcovej, Budapeštianska, Turgenevova és Jaltská utcai óvodák is, csütörtöktől pedig az Ipeľská, Nešporova, Hrebendova, Azovská és Ovručská utcai óvodák is zárva lesznek.

Fabian hozzátette, hogy a járványszünetet csak akkor rendelik el, ha a megbetegedett tanulók száma meghaladja a 30%-ot. „Ilyen esetben a Regionális Egészségügyi Hivatal szakemberei a tanintézmények bezárását javasolják három, illetve négy napra. A helyzet alakulására tekintettel várható, hogy a bezárt iskolák száma a városban növekedni fog.” – magyarázta.

Forrás: Košice:dnes