Karácsony közeledtével egyre fontosabbá válik a nélkülöző, rászoruló emberek megsegítése, hogy nekik is szebb lehessen az ünnep.

Az idén decemberben a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola is nagy lelkesedéssel kapcsolódott be a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat által szervezett jótékonysági gyűjtésébe, az úgynevezett „Cipős doboz“ akcióba, melynek lényege az hogy a rászoruló gyerekek is kapjanak ajándékot karácsonyra. Aki csak tudott „cipősdobozba“ ajándékokat – minőségi játékokat, iskolai felszereléseket, ruhákat, könyveket, édességet – csomagolt, a gyerekek életkorához mérten.

Végül 112 csomag gyűlt össze, melyekből 56 darabot az újhelyi /Slovenské Nové Mesto/ gyerekotthon lakói kaptak meg, míg a többit a 150 fős nagykaposi gyerekotthon lakóinak küldték el. A szeretetcsomagokat mindkét helyen hálával és szeretettel fogadták az intézményvezetők és a gyerekek. Biztosak lehetünk benne, hogy az adományok jó helyre kerültek.

A Máraiban a gyűjtést Ilko Ketti pedagógus és Bálint Stefánia, a felvidéki „cipősdoboz akció nagykövetének” együttműködésével szervezték.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban!

TM