A rohamosan romló járványhelyzet és a betegek növekvő számának következményei Kassa városát sem kerülhetik el. A magisztrátus bejelentette, hogy a jövő héttől Kassa és a Kassa vidéki járás is fekete besorolású lesz.

Tekintve, hogy a Covid-19 megbetegedés elleni harc egyik leghasznosabb fegyvere a járványügyi intézkedések betartása mellett az oltás, Kassa Városa a Kassa Megyei Önkormányzattal együttműködve november 9-től 13-ig mindenki számára lehetőséget kínál a felvételére. Erre a város 5 frekventált helyszínen fog sor kerülni, három órán keresztül. Ezen kívül az oltás iránt érdeklődőknek lehetősége nyílik a szakemberekkel való beszélgetésre is, akik azért lesznek a helyszíneken, hogy megválaszolják a kérdéseiket. Az oltás a Janssen egyadagos vakcinával vagy a Pfizer/BioNTech vakcinájával fog történni.

Jaroslav Polaček főpolgármester arra kér minden lakost, hogy ha még eddig nem tette, oltassa be magát. Továbbá azt is megjegyezte, hogy ahhoz, hogy a város az elkövetkezendő hetekben kikerüljön a fekete színből csak néhány ezer 50 év feletti személyt szükséges beoltani.

Az oltás időpontjai és helyszínei:

  • november 9. – Galéria bevásárlóközpont, Nyugat városrész (15.00 – 18.00)
  • november 10. – Déli kapu, Óváros városrész (15.00 – 18.00)
  • november 11. – a Branisková utcai parkoló a Tip Top mellett (15.00 – 18.00)
  • november 12. – Alžbetina utca, MČ Staré mesto (15.00 – 18.00)
  • november 13. – a Mier áruház mellett, Észak városrész (9.00 – 12.00)