A Szlovák Köztársaság kormánya és a tiszti főorvos által meghozott döntés értelmében április 8. 00:00-tól április 13. 23:59-ig Szlovákia területén rendkívüli rendszabályok lesznek érvényben. 

TILOS LESZ:
❌Olyan emberekkel találkozni, akikkel nem egy háztartásban élünk. 
❌Közterületeken tartózkodni a lejjebb említett kivételek nélkül. 

EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ:
?a munkába és munkából való út
?élelmiszer, gyógyszerek, drogériai áruk, üzemanyag, állateledel vásárlása
?alapvető szükségletek bebiztosítása idegen személyek számára (önkéntesség) Kassa   területén belül
?állat-, illetve gyermekgondozás kötelességének teljesítése
?halaszthatatlan egészségügyi ellátás 
?természetben való mozgás Kassa területén belül – mellékelt térkép 
?közeli személy temetésén való részvétel 
?gondozásra utalt közeli személy gondozása Kassán belül 

⚠️ HOGYAN FOGNAK ZAJLANI AZ ELLENŐRZÉSEK? 

A rendőrség a SZK Fegyveres Erőivel együttesen fogja ellenőrizni az egyes járásokon áthaladó járműveket, mindezt az autópályákon, valamint az I. és II. osztályú utakon.

?‍♂️ A járások közötti közlekedés során mindenkinek, tehát azoknak is, akikre valamelyik kivétel vonatkozik, személyi igazolvánnyal kell magát igazolnia a járőröző rendőröknek.

?‍♂️ A rendőrség azokat a személyeket is ellenőrzi, akik a járásukon belül fognak mozogni, ezért mindenkinek, aki elhagyja a lakhelyét, rendelkeznie kell valamilyen személyazonosságot igazoló okmánnyal. 

☝️A RENDŐRÖK FOKOZOTT FIGYELMET FOGNAK FORDÍTANI A RENDKÍVÜLI RENDSZABÁLYOK ÉS A KARANTÉN BETARTÁSÁNAK ELLENŐRZÉSÉRE. A SZABÁLYOK MEGSZEGÉSÉNEK ESETÉBEN 1 659 EURÓ PÉNZBÜNTETÉS SZABHATÓ KI. 

?‍♂️ Amennyiben bebizonyosodik valakiről, hogy hazudik, a SOITRON fedélzeti kamerarendszernek köszönhető videó archívum segítségével visszamenőleg is lehetőség nyílik a mozgása feltérképezésére és a büntetés nem kerüli el 

További információkért, kérjük, kövessék figyelemmel a rendőrség oldalát.

❗️FIGYELMEZTETÉS: Az erdőlátogatók számának növekedésére és a fokozódó szárazságra való tekintettel, a Kassai Városi Erdők dolgozói arra kérik a látogatókat, hogy MÉG AZ ARRA KIJELÖLT HELYEKEN SE RAKJANAK TÜZET!