Ahogyan az ország több kerületi városában, ma Kassán is megnyitották a nagykapacitású mobil mintavételi pontot (Mobilné odberové miesto – MOM) – a L. Pasteur Egyetemi Kórház SNP sugárúti területén helyezkedik el, pontosabban az Ipeľská utca 1 alatt. A kórház térképet is mellékelt a tájékoztatáshoz:

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbá tájékoztatnak, hogy ide költözött a Rastislav utcai (régi kórházi) Drive-in mintavételi pont is. 

A mintavételi ponthoz közlekedési táblák és rendőrök irányítják a tesztelésre érkezőket. A mintavételek minden nap délelőtt 9 és 12 óra között fognak lezajlani. A tesztelésre előzetesen a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal, az L. Pasteur Egyetemi Kórház, valamint az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) révén lehet bejelentkezni.

Ivan Vaněková, a kórház szóvivője nyilatkozata szerint a kórház területén való tartózkodáskor kötelező a maszkviselet és a 2 m-es távolság betartása. Amennyiben valaki autóval érkezik a tesztelésre, az ablakot a tesztelésig nem húzhatja le. Emellett kérik a betegeket, hogy a kórház területére való belépésnél igazodjanak a MOM és a Drive-In jelölésekhez és kövessék az alkalmazottak utasításait. 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter szerint ezeknek a mintavételi pontoknak köszönhetően akár naponta 7 500 koronavírustesztet is el lehet végezni.