A kassai repülőtér a várost Németországgal összekötő rendszeres járat bevezetését tervezi. Ezzel bővülne Kelet-Szlovákia metropoliszából kiinduló repülőjáratok száma, ahonnan mostanáig Londonba, Bécsbe, Prágába és Pozsonyba indultak járatok. Szeptembertől a kínálat az olaszországi Milánóba (Miláno Bergamo repülőtér) és az észak-angliai Doncaster Sheffield reptérre közlekedő járatokkal gyarapodik.

„Elsődleges célunk elérni az összeköttetést Németországgal, reméljük, ez minél előbb sikerül,” – jelentette ki Karl Dandler, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója, az igazgatótanács elnöke. Elmondása szerint a repülőtér partnereivel – Kassa városa, Kassai Turisztikai Szervezet, Kassai Megyei Önkormányzat – közösen és kiemelten foglalkozik ennek a járatnak az előkészítésével.

A London Luton reptérre tartó rendszeres járatot, melyet 2013 augusztusa óta a Wizz Air társaság üzemeltet, a Kassai Turisztikai Szervezet támogatásával sikerült beindítani. Hasonlóan szeretnénk ezt elérni a németországi járatok esetében is. A németországi légi összeköttetés tervét Kassa városa és a megyei önkormányzat is támogatja.

Zdenko Trebuľa, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a régióban számos cég működik, köztük németek is, melyek saját gazdasági érdekeiket figyelembe véve bizonyos formában hozzájárulhatnának ennek a járatnak a létrehozásához:

„A repülőtérrel együtt szorgalmazni fogjuk, hogy olyan cégeket találjunk nemcsak Kassáról, hanem a megyéből és talán Északkelet-Magyarországról is, melyek támogatják ezt a folyamatot.”

Renáta Lenártová, Kassa alpolgármestere és a Kassa Turizmus szervezet igazgatótanácsának elnöke szerint a németországi összeköttetés nagy kihívás a helyi, területi idegenforgalmi szervezet számára is, valamint azon itteni munkáltatók számára is, melyeknek anyacége Németországban található.

A Wizz Air januárban jelentette be, hogy szeptembertől a kassai repülőtéren légibázist alakít ki egy Airbus A320 számára és beindítja járatait Milánóba és a Doncaster Sheffield reptérre. A kassai repülőtér vezetője szerint valamennyi Wizz Air által megnyitott bázison jelentős növekedést tapasztaltak.

„Bízunk benne, hogy ez Kassán is bekövetkezik. Mindannyiunk számára egyszerűbb lesz a reptér újabb célpontokkal történő bővítése, ha az A320-as megérkezik Kassára,” – mondta Dandler.