Szerda délután két óra alatt három gyalogosokat érintő közlekedési baleset történt a városban, mindegyikük gyalogosátkelő helyen.

„Az első baleset 14:30 tájékán történt az Ondavai úton, ahol is egy Peugeot 15 típusú személyautó elütött egy 15 éves lányt, miközben átkelt zebrán. Az orvosi jelentés szerint csak könnyebb sérüléseket szerezett.” – informált az eseményről rendőrség kerületi szóvivője, Jana Mésarová.

A második baleset néhány perccel délután 4 óra után történt a Rastislav utcában, ahol egy Dacia típusú személyautó ütött el egy 86 éves nyugdíjas nőt, szintén a zebrán. Ő viszont komolyabb sérüléseket szerzett. A rendőrség testi sértés miatti eljárást indított az ügyben.

A harmadik baleset a 16:30-kor történt a KVP úton, pontosabban a Luník XI-es kereszteződésnél. Egy Renault típusú személyautó elütött egy 31 éves férfit, aki a zebrán áthaladva egy kisebb szekeret tolt maga előtt. A gyalogos csak könnyebb sérüléseket szerzett.

A vizsgálatok szerint egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. A balesetek pontos okai és körülményei egyelőre még tisztázatlanok.

A rendőrség ez úton nagyobb óvatosságra inti a közlekedés minden résztvevőjét.

Forrás: Korzár Košice