2018.november 15-én, holnap veszi kezdetét a XII. Thália Fesztivál Kassán, mégpedig Jókai Anna Fejünk felől a tetőt című színpadi játékával, amit Ivancsis Ilona és színtársai mutatnak be. Ivancsics Ilona ezekkel a gondolatokkal ajánlja a produkciót a nézőknek:
“Azt gondolom, hogy Jókai Annának ott kell lennie a magyar színpadon, és mi a Fejünk felől a tetőt című színjátékát választottuk ki. Ez az írónő első színpadi műve, melyet saját regénye alapján dramatizált, s aminek Szolnokon volt az ősbemutatója, hosszú évekkel ezelőtt.“
A darab Nusi néni házában játszódik, ahol a Szapper család négy generációja él együtt az ütött-kopott-, de egykor szebb időket is megélt – házban  és mindenki a saját fanyar világával van elfoglalva. A darab a „fekete romantika és a fekete humor“ ötvözete és remek feladatot nyújt a színészeknek. A főszerepben, Szapperné – tehát Nusi néni megformálójaként Ivancsics Ilonát láthatjuk, Karolin anyót pedig a Jászai Mari-díjas Pap Éva alakítja. Szapper úrként Varga Tamás lép színre, Janika a fiuk Kékesi Gábor, Eszter a lányuk Farkasházi Réka lesz. A további szerepekben Kőszegi Mária, Bárnai Péter lép még közönség elé. A darabot Kőváry Katalin, Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész rendezte.

/sz/