A Kassa-Pozsony közötti déli vasútvonalon közlekedő R 814-es gyorsvonat mozdonya – eddig ismeretlen okok miatt – péntek délután menetközben lángra kapott.
Ez a gyorsvonat 13:23 órakor indult Kassáról. Hogy baj van, azt Fülekhez közeledve vették észre, és ezért már az ajnácskői állomáson egy mellékvágányra állították a szerelvényt. Itt a tűzoltók már készenlétben voltak és azonnal elkezdték az oltást.
Tomáš Kováč, a Szlovák Vasútttársaság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a mozdonyon a tüzet röviddel 15.30 óra után észlelték, amit a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően még azelőtt sikerült eloltani, hogy nagyobb baj keletkezett volna. Közölte azt is, hogy a szerelvény hat utasszállító kocsijában semmi károsodás nem történt, az utasok egy más mozdony vontatta szerelvénnyel épségben jutottak el a célállomásukig.

Marek Laššák, a rimaszombati tűzoltáságtól azt közölte, hogy a tűzkárt szenvedett közel negyven éves diesel-mozdony biztonsági okokból szombaton reggelig még az ajnácskői állomáson marad, csak aztán szállítják el.

/sz/