Éjjel fél egy körül a kassai tűzoltók egy telefonhívást kaptak, mi szerint a pályaudvaron füstöl egy éppen tolató szerelvény mozdonya. Konkrétan egy 460-as számú „Pantográf” (gyártási éveik 1975-77) elnevezésű szerelvény egyik mozdonya gyulladt ki, amelynek reggel Poprádra kellett volna szállítania az utasokat. A füstölő mozdonyt az egyik mozdonyvezető vette észre, amint a vonat a depóból a pályaudvarra tolatott. Ennek köszönhetően azonban szerencsére utasok nem tartózkodtak rajta.

A kiérkező tűzoltók elmondása szerint a tüzet még a kezdeti stádiumában sikerült eloltani, hozzátették azt is, hogy konkrétan a felsővezeték elektromos kábeleinek szigetelései égtek. A bevetés előtt természetesen áramtalanították a szerelvényt. A tüzet végül vízzel sikerült eloltani. A baleset során senki sem sérült meg.

A tüzet a kábeleken keletkező műszaki hiba okozta. Az előzetes becslések szerint 12 ezer eurónyi kár keletkezett. Az ügyet jelenleg a rendőrség vizsgálja.

Forrás: Korzár Košice, a borítóképen a RegioJet szerelvénye mögötti található mozdony füstöl, a kép pedig egy másik mozdonyból készült