Kelet-Szlovákia fővárosát második alkalommal frissíti fel a divat szellője. November 12. és 15-e között a Košice Fashion Week alkalmából több hazai és külföldi tervező Csehországból, Ukrajnából, Lengyelországból és Magyarországról mutatkozik be a Kulturparkban.

„Szeretnénk nemzetközi támogatást nyújtani a fiatal tervezőknek. Az idei bemutató fő jellemzői a modern technológia és a divatiparban használatos művészeti találmányok lesznek,” ‒ magyarázta Marián Biľo, az rendezvény igazgatója.

A rendezvény szervezői a Fashion Week minden egyes napját egy bizonyos divatstílusnak szentelik:
A csütörtöki bemutató a New European Fashion elnevezést kapta, mely során a divatiskolák által meghirdetett verseny győzteseinek kollekcióját mutatják be.

„A Talent card verseny témája az Új geometria volt. A győztes részvételt nyert a Lengyelországban megrendezésre kerülő krakkói divatnapokra,” ‒ mondta Slava Hriadeľová, a fashion week programigazgatója.

Mivel Kassának sikerült elnyernie az Európai sportváros 2016 címet, a rendezvényre látogatókat pénteken ,,egy sportos” nap várja. A Sport is fashion nevezetű bemutatón Eva Olexíková, Noémi Bráz, Jana Polák és Galvin Green kollekciója tekinthető meg.

A szombati nap az eleganciáról és luxusról szól majd Karolína Bosákovának, a prágai Unique One modellügynökség tulajdonosának köszönhetően. A Luxury Fashion Day-en a nézők megismerkedhetnek a lengyel Michal Wójciak, Ida Sándor és a neves divattervező, Jitka Klett ruhamodelljeivel, továbbá a pozsonyi képzőművészeti főiskola diákjai is.

Az utolsó nap, vasárnap az esküvők jegyében zajlik, hiszen a bemutató a Wedding fashion címet kapta. Az esküvői ruhakölteményeket nemcsak a profi modellek mutatják be, hanem azok a menyasszonyok is, akik a szervezők felhívására jelentkeztek. Bemutatkozik a Glamour, Princess, Hella, Janette és az ukrajnai White Magik esküvői szalon.

A csütörtök és vasárnap esti divatbemutató az ismert fodrász, Lukáš Očenáš showjával zárul, aki kétszeres Európa-bajnoki és világbajnoki címmel büszkélkedhet.

A www.kfw.sk blogon a 2014-es év divatbloggere, Linda Adamčíková vezetése által a hazai bloggerek posztolnak folyamatosan az előkészületekről ill. az eseményről az egyes kollekciók értékeléseivel. A divat szerelmesei mindenképp látogassanak el az ún. Popup Shop-ba, ahol megvásárolhatják a tervezők azon modelljeit, melyek még nem jelentek meg a piacon.

Az első napon készült képek megtekinthetők az alábbi linken:
http://kosice.korzar.sme.sk/c/8070859/kosice-fashion-week-sa-zacal-pozrite-si-modnu-sou.html#ixzz3rMq2vbPI