Márciustól új légi járat indul Kassáról  Varsóba jelentette be a kassai repülőtér vezetősége. A vonalon egy modern repülőgép  Bombardier Q 400-as fog közlekedni 78 férőhellyel. Az új járatot a Lengyel Nemzeti Légitársaság üzemelteti majd, ami elsősorban a város üzleti életét fogja segíteni, hiszen a lengyel főváros mindössze egy órányi utazással lesz elérhető heti 6 alkalommal. A kora reggeli 5:35-os indulás további varsói nemzetközi járatokra való kapcsolódást is lehetővé tesz majd.  Egy átszállással így  már nem csak a Bécsi járattal lehetelsz, európai városokba vagy a tengerentúlra utazni. Vissza Varsóból 22:35-perkor indul majd a gép.

 ,,A returnjegyek alapára 177 euró körül fog mozogni, mely tartalmaz egy 23 kilogrammos csomagot is,”  árulta el portálunknak Juraj Tóth, az Airport Košice szóvivője.

A varsói járattal együtt hetente már 60 járatot fog lebonyolítani a kassai reptér. Jelenleg  Bécsbe, Prágába, Kijevbe, Pozsonyba, Milánóba valamint brit városokba: Londonba, Bristolba és Doncaster Sheffieldbe lehet Kassáról menetrendszerűen repülni.