A koronavírusos fertőzés elleni védekezés fontosságát megerősítve Kassán a magisztrátus válságstábja újabb rendelkezést hozott. Ennek értelmében mától /március 16/ kezdve a város tömegközlekedési eszközeinek használatát csak azok az utasok vehetik igénybe, akik viselnek szájmaszkot, vagy ennek hiányában kendővel vagy sállal kötik át a fejüket, hogy a szájuk illetve az orruk takarva legyen.

Emellett ugyanígy kötelező a szájmaszk viselete a Szlovák Posta hivatalaiban, illetve a ZSSK járatain is (aki nem így tesz, azt a jegyellenőrnek jogában áll leszállítani a vonatról). Ezen kívül a Szlovák Posta azt kéri a karanténban tartózkodó lakosságtól, hogy ajtóikat jelöljék meg egy KARANTÉNA felirattal. 

Emellett fokozottan ajánlott a maszk viselete üzletek látogatásánál is. A vasúti pályaudvar közleményben értesítette az utasokat, hogy a pályaudvar épületében működő üzletekbe tilos a belépés maszk nélkül. 

A fertőzés megelőzése érdekében Kassán mától kezdve a város fennhatósága alá tartozó 206 gyermekjátszóteret is bezárják, a látogatásuk tilos!

/sz/