A magyarországi Baptista Szeretetszolgálat 2003-ban indított egy jótékonysági gyűjtést „Cipősdoboz akció“névvel, amiben a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola is évek óta részt vesz. Az akció lényege az, hogy lehetőleg minden gyerek kapjon karácsonyi ajándékot, még azok is, akik a család szűkösebb anyagi körülményei miatt esetleg nem kapnának, vagy eleve nem családban, hanem gyermekotthonban élnek. 

A Márai tanulói anyagi lehetőségeikhez mérten cipősdoboznyi ajándékcsomagokat állítanak össze általuk már kevésbé használt, vagy kinőtt játékokból, valamint tanszerekből, esetleg ruházati cikkekből és édességekből. Ezeknek a gyerekeknek minden doboz szép színes papírba van csomagolva, ahogy az a szívből jövő ajándékhoz illik és fel van rajta tüntetve, hogy milyen korosztályú fiúnak, illetve lánynak készült.

Az idén 141 ajándékcsomag gyűlt össze az iskola portáján, amiket a gyerekek szeretettel és szüleik segítségével otthon készítettek, és az iskola vezetősége juttatott el a nagykaposi és az újhelyi gyermekotthonok kis lakóinak. Remélhetőleg ezzel a gesztussal az ő karácsonyukat is szebbé teszik.

Tóth M.