Megfontolásra érdemes ötlettel lepte meg a legutóbbi városi önkormányzat ülésén a képviselőtestület tagjait Igor Petrovčik, Kassa Óvárosának polgármestere. Budapesti, pozsonyi és miskolci tapasztalatokra építve azt javasolta, hogy a régi városközpontban, az egykori lovardából kiépített sportcsarnokból vásárcsarnokot kellene létesíteni, mert Kassának a mai napig nincs olyan fedett piaca, ahol hentes és pékárut, zöldségféléket, gyümölcsöket, bio-élelmiszereket lehetne vásárolni.
„Szerintem nagy szégyen, hogy az ország második legnagyobb városában nincs fedett vásárcsarnokunk. A régi sportcsarnok erre a célra mind építészeti, mind elhelyezkedési szempontból megfelelő lenne“– jelentette ki Petrovčik, azt is hozzá téve, hogy a sportcsarnok átalakítását úgy képzeli el, hogy ott akár alkalmi koncertek, társadalmi összejövetelek megtartására is mód legyen, úgy mint a pozsonyi régi vásárcsarnokban.
Kész projektről természetesen egyelőre nincs szó, az óváros polgármestere most azt várja, hogy javaslatáról a termelők és a fogyasztók alkossanak véleményt és hát természetesen a magisztrátus is, hiszen a szóban forgó régi sportcsarnok az ő tulajdonukat képezi. Igor Petrovčik viszont szeretné, ha ezt az épület Kassa Óvárosának a tulajdonába kerülne. Ennek elérése érdekében csereként ajánlotta fel az Óvároshoz tartozó fedett uszoda tulajdonjogának átruházását Kassa városára.
Hogy lesznek-e erről tárgyalások – ez még a jövő titka.

/sz/