Az eredeti tervek szerint a jövő hét péntekjén kellett volna kezdődnie a pár éven belül igen népszerűvé vált filmfesztivál, az Art Film Fest 2020-as évfolyamának, de Ján Kováčik, a fesztivál producere bejelentette, hogy a Covid-19 világjárvány következtében kialakult helyzetre való tekintettel az idén nem rendezik meg a fesztivált.
A döntést nehéz szívvel hozták meg, de végül is arra jutottak, hogy nem lenne értelme egy csökkentett tartalmú fesztivál megrendezésének, ugyanis általában több mint húszezer látogatója van. Annak ellenére, hogy a koronavírus okozta világjárvány a térségünkben visszavonulóban van, még sok óvintézkedés érvényes. Ennek következtében a fesztivál nemzetközi jellege is gyengült volna, ugyanis a szakmai fórumokon sem tudott volna részt venni annyi filmrendező színművész és filmkritikus, mint ahogy az eddigi gyakorlatban az már természetessé vált.
Legközelebb tehát csak 2021 június 18 és 26 között kerül megrendezésre Kassán az Art Film Fest – közölte Ján Kováčik producer.

/sz/