A Louis Pasteur Egyetemi Kórház vezetősége a héten úgy határozott, lezárja az intézményhez és a Šafárik egyetem orvosi karához vezető hidat, amely felüljáróként a villamospályát és az SNP sugárutat íveli át.

„A híd lezárásáról való döntést szeptember 28-án hoztuk meg közvetlenül a műszaki vizsgálat elvégeztével. Már régóta láttuk, hogy a híd nincs teljesen rendben és a parkoló előkészítésénél ezek feltételezéseink be is igazolódtak. A parkoló projektje az intézmény mindhárom épületét érinti, a híd pedig fontos elemként szolgál az SNP sugárútról az Ipeľská utcai területre való átjutásnál.” – nyilatkozta Ján Slávik, a kórház ügyvezető igazgatója.

Hozzátette továbbá, hogy a kórház már értesítette az egészségügyi minisztériumot mint fenntartóját, valamint a mentősök irányítóközpontját is, akik az Ipeľská utcai helikopter-leszállóhelyről szállítják a betegeket a kórházba. Mint azt Slávik a sajtó tudtára adta, a híd 40 éves és a megépítésétől kezdve hanyagolták a karbantartását. Az eddig elérhető információk szerint a híd a gyalogosok számára lesz átjárható, a további részletekről fokozatosan fognak tájékoztatni.

Forrás, borítókép: Korzár