A kassai ANTIK cég most végzi az utolsó simításokat a közösségi kerékpározás projekt beindítását illetően. A bikesharing hivatalosan május 1-jétől indul el a városban, melynek keretén belül összesen ezer darab kerékpár fog majd az érdeklődök szolgálatára állni.

A cég április közepén szeretné nyilvánosan tesztelni a kerékpárokat, amelynek helyszínéül a jelenlegi információk szerint a Tóvárosi lakótelep fog szolgálni, 100 kerékpár igénybevételével. A tesztelőknek csupán annyi lesz a dolguk, hogy a kerékpár kipróbálása után visszajelzést küldenek a cégnek és kétheti használat után pedig kitöltenek egy egyszerű kérdőívet. Ennek ellenében egy egész a 2019-es szezonra szóló kupont kapnak, amit naponta maximum 2 órára használhatnak fel. További információk itt találhatóak.

Az érdeklődők a test@verejnybicykel.sk e-mail címen jelentkezhetnek.

„Az első csomag 350 darab kerékpárból áll. A csomópontok helyszíneit hamarosan közzétesszük, természetesen frekventált helyszínekről van szó.” – magyarázza Adrián Sciranka, a cég marketing osztályának vezetője.

Sciranka azt is elmondta, hogy a kerékpárokat bárhol le lehet majd tenni. Az emberek egy telefonos applikáció segítségével kölcsönözhetik majd ki őket, amely által kioldják a kerékpár hátsó kerekén található zárat. Lehetőség nyílik egy 30 napos és szezonbérlet megvásárlására, illetve az érdeklődők majd egyenleg formájában is fizethetnek egy-egy használatért. Ami a biztonságukat illeti, a kerékpárok állandó megfigyelés alatt lesznek.

„A projektben együttműködünk a várossal és a városi rendőrséggel is, arra fogunk törekedni, hogy a városi rendőrség minél több fontos információt el tudjon hozzánk juttatni, például azt, ha egy kerékpárt nem a megfelelő módon parkolnak le.” – tette hozzá.

Forrás: Korzár Košice