szerkesztő: Filip Orsolya

Legkésőbb 2018 márciusában kezdődhet meg a városközpont egyik hírhedten csúnya épületének felújítása. Az építmény átadására még 1995-ben került sor Obchodný dom Tuzex Praha néven. Három évvel később a Horizon Slovakia nevű cég vette meg nagy tervek reményében. Viszont a cég csődje és az ezt követő felszámolás miatt az épületből nem lett semmi, 2002 óta csak pusztul.

A mostani tulajdonos, a REALMAN s.r.o. nevű cég az épületet egy Citadela nevű bevásárlóközponttá akarja átalakítani, melynek egy földalatti része és további öt emelete üzleteknek és különböző szolgáltatásoknak ad majd helyet. Megtalálhatóak lesznek itt élelmiszerüzletek, butikok, kávézók, éttermek, egy fitnesz centrum valamint irodahelyiségek is. A helyiségek bérbeadása már megkezdődött, két emelet már teljesen foglalt.

Az Aupark közvetlen közelében elhelyezkedő új bevásárlóközpontnak 12 hónap alatt kellene megépülnie. A felújítás teljes költségét 5 millió euróra becsülik, a projektet már a város is jóváhagyta hivatalosan, az első vásárlók legkésőbb 2019 szeptemberében vehetik majd igénybe. Érdekességképpen az épület tulajdonosa két órás ingyenes parkolást ígér, míg az Aupark az ingyenes parkolást gyakorlatilag teljesen megszüntette.

Forrás: TV Košice, borítókép: OD Citadela