Csodálatosabb lesz, mint eddig volt Kassán a zenélő szökőkút. A komplex felújítást végző Begra cég ugyanis befejezte munkáját, és e hét keddi estéjén a Fő utcán sétálóknak igen kellemes meglepetést okozva teljes pompájában – próba jelleggel – működésbe is hozta. Persze a felújítás miatt a parkot körül ölelő ideiglenes drótkerítést még nem bontották le, de a belátást eltakaró fóliákat már levették róla, és így rengetegen gyönyörködtek és fotózták az új látványt: a zene dallamaira kialakuló színes vízfüggönyöket, a magasba lövellő színes vízsugarakat és ennek összhatását.

A felújítás végző cég információi szerint ezt a hatást a több, mint 750 beépített fúvókával, 240 színes világosítóval és 46 vízszivattyúval érik el, amelyek a zenei melódiákra építve alakítják ki az összhatást.

Mivel a zenélő szökőkút működtetése télen nem lehetséges, ezért a kassaiaknak és az ide látogató turistáknak is a jövő év májusáig várniuk kell, ugyanis csak a Kassai Napok rendezvénysorozat alkalmával helyezik majd működésbe. Jó hír viszont, hogy addig a zenélő szökőkút körüli park felújítását is elvégzik.

/sz/