A kassai közlekedési vállalat Szlovákiában elsőként vásárolt elektrobusz flottát. Egy ilyen környezetkímélő tömegközlekedési jármű ára 362 000 euró. A buszokat ünnepélyes keretek között megkeresztelték és forgalomba helyezték. A mai naptól öt ilyen elektrobusz bővíti a kassai tömegközlekedési vállalat autóbuszparkját. A különlegesek buszok 600 Voltos feszültséggel működő elektromos motorjaik gyakorlatilag hangtalanok.

Juraj Hrehorcak, a Kassai Közlekedési Vállalat vezérigazgatója: A buszok eleme körülbelül 130-160 km megtételére elegendőek. Az előírások szerint kötelező 8 órán át tölteni az akkumulátorokat, de ha kell – gyorsfeltöltéssel – egy óra alatt üzembe helyezhetőek.

A város egyenlőre egyáltalán nem fejleszti a kiöregedett trolibusz közlekedést. Raši Richárd ünnepi beszédében nem titkolta, hogy az elektrobuszokat tekinti a jövő közlekedési eszközének:
,,Az elektrobuszok előnye, hogy nem függenek a trolik vezetékeitől, így ha közúti baleset blokkolja a haladást, sokkal flexibilisebbek mint a trolik.”

A város és a Kelet-szlovákiai Energetikai Vállalat, valamint a Szlovákiai Elektromobilitási Asszociáció memorandumba foglalta, hogy a jövőben is mindent megtesznek Kassán az elektromobilitás támogatása érdekében. A városban az elektromos gépkocsikat már most ingyen fel lehet tölteni a kijelölt töltőállomásokon.