Havasi József, a kassai Csermely kórus szeretett karnagya április 27-én 70 éves lett. Ebből az alkalomból a kórus vállalkozó kedvű magja meglepetésbulit szervezett, és a szokásos csütörtöki próbára meghívták a volt Csermely-tagokat is. Valószínűleg a karnagy sejtette, hogy szűk családias-csermelyes körben megülik a születésnapját, de arra álmában sem gondolt, hogy ennyi ember megtiszteli jelenlétével ezt az eseményt.

Este hat óra után közel 70 ember csődült össze a Csemadok Kovács utcai székháza előtt, s akár egy flashmob rendezvényen, a forgalmas utcán egyszer csak felhangzott a karnagy egyik kedvenc dala – a „Van 3 jó barátod“. A környék csak úgy harsogott a váratlan szerenádtól, amire a karnagy megilletődve jött ki az erkélyre.

Ezután természetesen mindenki be lett invitálva a nagyszabású vendégségbe, amit nagyrészt a Csermely kórus tagjai varázsoltak elő Kiderült, hogy nemcsak a kassaiak jöttek el, hanem Putnokról, Fülek mellől, Szepsiből, sőt ketten még Budapestről is. A Szent István Társaság énekkarának tagjai is megtisztelték a karnagyot, aki a meghatódottságtól könnybe lábadt szemekkel köszönte meg mindenkinek a megemlékezést. A köszöntéssorozat rengeteg nótával folytatódott. Gyenes Ibolya csodálatos nemzeti színekbe öltöztetett tortával lepte meg az ünnepeltet, Glezgo Antal pedig elénekelte Louis Armstrong világslágerének saját szövegű változatát  a „Ne lankadj Haver, az élet 70-en túl is nagyszerű“ címmel.

A Csermely kórustól egy nagyon stílusos ajándékot kapott az ünnepelt: 2 jegyet a budapesti Magyar Állami Operaház díszpáholyába a Rigoletto előadására,  valamint két éjszakás szállásfoglalást az Opera Residence szállóba.

Boldog szülinapot kívánunk karnagy úr! Jó egészséget és töretlen alkotókedvet kívánunk még számos éven át!

Tóth Mónika