Karácsony előtt a Márai nevét viselő kassai magyar iskola kis diákjai az idén is újra jótékonysági gyűjtést –„cipősdoboz- akciót” szerveztek. A Baptista Szeretetszolgálat által kezdeményezett és 2003-tól évente ismétlődő akcióba ez éven is – akárcsak az ezt megelőző években – nagyon szívesen bekapcsolódott a Márais diákok többsége tanáraikkal együtt, de még nagyon sokan a diákok szülei közül is. A jótékonysági gyűjtés célja, hogy a nehéz anyagi körülmények között, vagy intézetben nevelkedő gyerekek karácsonya meghittebb legyen, és a gyűjtésnek köszönhetően ők is kaphassanak ajándékot.

A „Cipősdoboz – akció lényege, hogy a gyerekek jóesetben szülői segédlettel összeválogatnak egy cipősdoboznyi – a gyerek által már kevésbé használt – játékot, esetleg tanszereket és füzeteket, kifestőket, de akár ruházati cikkeket és édességeket is. Színes papírba becsomagolják és ráírják, hogy milyen korosztályú és nemű gyereknek szánják.
A kassai magyar iskola iskola diákjai által felajánlott és összegyűjtött mintegy 120 csomagot az idén – akárcsak tavaly – a nagykaposi gyermekotthon kis lakói kapták, akiknek a szívből jövő ajándékok minden bizonnyal vidám mosolyt csaltak az arcocskáikra. A koronavírus idején, amikor a személyes találkozások is korlátozva vannak, egyre inkább nő a jelentősége az ilyen típusú összefogásnak.

Tóth M.