szerkesztő: Filip Orsolya

A korábbi információk szerint, mellyel az Aupark előtti új útsáv építésének kivitelezője, a HB Reavis nevű társaság szolgált, az építkezésen jelenleg kollaudálási eljárás folyik, nem bizonyult teljesen igaznak. A város szerint ez ki van zárva, mivel a kivitelező cég még nem nyújtotta be a szükséges dokumentumokat.

Kassa város vezető kommunikációs referense, Jozef Marko szerint, az építési munkálatok már karácsony előtt be lettek fejezve, de a HB Reavis cég nem nyújtotta be az összes dokumentációt a kollaudálási eljárás céljának érdekében.

„A dokumentumokat a kivitelező 2017. január 3-án nyújtotta be a városnak, aki az átvételük után rögtön kérvényt adott be az illetékes építési hivatalba az építési eljárások megkezdéséről. A Kassai Magisztrátus közlekedési szakértői feltételezik, hogy az új sáv már január végén esetleg február elején, az építkezés kollaudálásának befejezését követően elérhető lesz az autósok számára,” – nyilatkozta Marko.

Hozzátette, hogy a közlekedési megnövelése végett és a Rendőri Testület Kassai Kerületi Igazgatóságának kérése alapján, a város szeretné a kollaudálásig ezen a szakaszon a már meglévő harmadik sávot is üzemeltetni, amely eddig ideiglenesen el volt foglalva szemközti irányban folyó munkálatok miatt. A HB Reavis októberi információi szerint, amikor is az építkezés elkezdődött, annak lezárása már november végén végett kellett hogy érjen.

„A HB Reavis a Kassa városával szembeni kötelezettségeit teljesítette a megadott időpont szerint. Jelenleg folyik a kollaudálási eljárás a város részéről,” – fejtette ki Sebastian Revay, a HB Reavis munkatársa.