Advent eljöttével izgalmas események varázsoltak ünnepi hangulatot a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola életébe. A karácsonyi ünnepkör meghittségére való ráhangolódást a karácsonyi pompába öltözött iskola előtere biztosította.

December 4-én a nagyszünetben az alsó tagozat kisdiákjai nagy izgalommal várták Erdélyi Gábor, az októberi állatsimogató ötletgazdájának kiértékelését az állatkiállításról készült rajzokról. A legszebb művek értékes kupákkal lettek megjutalmazva.

A legbecsesebb vendégként december 5-én megérkezett a várva várt Mikulás angyalok és krampuszok kíséretében. Ilyenkor általában az iskola vállalkozó kedvű felsős diákjai beöltöznek palástba, fehér szakállba, valamint angyal-és krampusz jelmezekbe és osztályról osztályra járva édességet osztogatva szereznek vidám perceket a kisebbeknek.Édes öröm volt az is, hogy a misztikus hangulatot hozó vendégek a tanórákon zörgettek be az osztályokba, ahol a kicsik pirosba öltözve fogadták a Mikulást, mivel az ő tiszteletére az alsósok mindannyian piros napot tartottak. Izgalomtól csillogó szemmel énekeltek és szavaltak a Lappföldről érkezett Nagyszakállúnak.

Immár hagyománnyá vált az is, hogy Mikulás napján a pirosba öltözött alsósok karácsonyi énekekkel és szavalatokkal tették ünnepélyesebbé az advent kezdetét jelentő gyertyagyújtást.

Tóth M.