Kassán a Mikulást az idén is sokan várják, ami nem véletlen, hiszen az ajándékozás az örömszerzés egyik legismertebb formája. Viszont ajándékot nem csak kapni, hanem adni is lehet – ezt minden bizonnyal jól tudják azok is, akik ma fontosnak tartották, hogy városunkban felkeressék a Louis Pasteur Egyetemi Kórházat, hogy az ajándékozás egy sajátos formájával, az önkéntes véradással éljenek.

Kassán hagyományteremtő szándékkal immár másodszor került megrendezésre ez a nemes akció. Az önkéntes véradókat ezúttal az egészségügyi nővérek piros sapkában fogadták, a vérvétel után pedig a Mikulás egy kis ajándékcsomaggal lepte meg őket. Sok orvos, nővér és diák is eljött vért adni, rekorderek is voltak közöttük.

Mikulásnapi véradás
Šebók Péter véradás közben

 ,,Először 1989 áprilisában adtam vért, valamilyen módon segíteni akartam a rászorulókon. Azóta évente négyszer teszem ezt. Jönnék többször is, de sajnos csak ennyi a megengedett,” – nyilatkozta portálunknak Šebók Péter.

Tavaly ilyenkor 150 véradományozó gyűlt össze, akik közül 132-en feleltek meg a véradás szakmai követelményeinek. A szervezők remélik, hogy ezt az amúgy is szép számot az idén sikerül túlszárnyalni. A régi kórházban a véradást ugyan már befejezték, de az SZNP-úti új kórház orvosi rendelőintézetében akik még szeretnének vért ajándékozni, azok 17 óráig ezt megtehetik.