A Kassától megközelítőleg 30 km-re fekvő Kojsói-havasok népszerűek a turisták és sportolni vágyók körében, köszönhetően részben a sífutó pályáknak és a szánkózási lehetőségeknek is. A sífutó pályák az önkénteseknek munkájának hála folyamatosan karban vannak tartva, így a sportolni vágyók a 2, 3 és 5 km hosszúságú pályákat is kipróbálhatják, amennyiben az időjárási körülmények engedik.

A síközpontokban és a hegyekben már megszokhattuk a skibusok által biztosított szolgálatokat, ám most Kassa környékén is megjelentek. Mindezt köszönhetően Kassa Megye Önkormányzatának, a Kassa Régió Turizmusnak, valamint a Kojsói-havasokban sportoló sífutóknak.

A hétvégente és szünidő alatt közlekedő skibus indulási helye az aranyidai parkoló, végállomása pedig az Erika menedékház. A 18 férőhelyes buszt az érdeklődők egészen március végéig vehetik igénybe. Jegyet rá a www.vylet.kosiceregion.sk oldalon lehet rá váltani, de emellett a Fő utca 48 alatti Regionális Információs Pont irodájában és személyesen is a buszon. Az egyirányú menetjegy csupán 2 euróba kerül. A buszon természetesen egy síléctartó is található, a menetrendjét pedig itt lehet megtekinteni.

Ám ez nem minden. a dombtetőn ugyanis nem sokára egy egyedi fotó-pont is látható lesz, mégpedig egy helyi fafaragó művész munkájának köszönhetően.