A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában a hagyományokhoz híven az idén is megrendezésre került Bundschuh Gabriella és Fotul Alexander tornatanárok irányításával a gyermeknapi sportnap. A rendezvény célja, hogy mozgásra, sportolásra ösztönözve ünnepeljék a nemzetközi gyermeknapot gyerekek és  pedagógusok közösen, mert mozogni jó, mozogni kell!

Az iskola udvarán felharsanó zenére kezdtek sorakozni a gyerekek a reggeli verőfényben.   Nemsokára már összegyűlt kint az iskola apraja-nagyja és kis idő múlva már mindenki mozgott is. A szervezők külön szervezték meg az alsós és a felsős tanulók sportprogramját, amelyekben több helyszínen minden gyerek megtalálta a számára legmegfelelőbb versenyszámot. A hulahoop karikázástól kezdve, ugrálókötelezésen, hasizomteszten, limbózáson, kötélmászáson, kosárradobáson, célbadobáson, csónakfutáson keresztül a florballig tehettek tanúbizonyságot tehettek ügyességükről, kitartásukról és gyorsaságukról Öröm volt látni a sok mosolygós arcot és a gyerekek lelkesedését. A nap fénypontja, mint mindig, most is az elmaradhatatlan zumba volt.

A sportnap végén mindenki győztesnek érezhette magát, hisz mindenki rengeteget mozgott, sokat nevetett, nagyon jól szórakozott és valamelyik versenyszámban mindenki elért valamilyen jó eredményt.

Tóth Mónika
fotók: Jakab Zsófi