A Kassai Közösségi Közlekedési Vállalat 2016 július 2-től kísérleti jelleggel valamennyi járatán kipróbálta, hogy az utasok miként viszonyulnak az autóbuszokban ahhoz, ha valaki a munkaszüneti napokon a kerékpárját is magával viszi. Amint azt Michaela Karaffová a vállalat szóvivője portálunknak elmondta, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a negyed évig tartó megfigyelés során semmilyen baleset, sem komplikáció nem történt.  Erre a tapasztalatokra építve a Kassai Közösségi Közlekedési Vállalat a hétvégi munkaszüneti napokon és ünnepnapokon a járatain továbbra is engedélyezi a kerékpárok szállítását.

Természetesen a kerékpár – méreténél fogva – a közösségi járatokon csomagnak számít, ezért a tulajdonos köteles rá 0,60 cent értékű menetjegyet venni. 10 éves korig kerékpár csak 18 évnél idősebb egyén felügyelete alatt vihető fel a városi járatokra. A kerékpár nem lehet sáros, vagy kenőcsös, nem tartalmazhat valamilyen külön speciális meghajtó forrást és semmilyen utánfutót. Kerékpárral csak a sofőr tudtával és az autóbusz erre a célra kijelölt felszálló ajtaján lehet felszállni. A kerékpárt az utas köteles az erre a célra kijelölt helyre tolni. Kerékpárral leszállni is csak a megjelölt ajtón lehet.

A gyerekkocsik, a rokkantak tolószékei, az élő állatok szállítása a kassai közösségi közlekedés járatain a kerékpárokkal szemben továbbra is abszolút elsőbbséget élveznek.

/szák/

fotó: kosice:dnes