Huszonhetedik alkalommal került megrendezésre Kaposváron a Nemzetközi Magyar Matematika Verseny, melynek már második alkalommal volt a házigazdája a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium.  A verseny célja, hogy a Kárpát-medencei magyar anyanyelvű diákok összemérhessék matematikai tudásukat, tanáraik tapasztalatokat cseréljenek és számos szakmai előadáson vehessenek részt. A rendezvényünk fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök volt.

Nagy megtiszteltetés, hogy évek óta a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola diákja is rendszeresen részt vesznek ezen a rangos versenyen, melyre az idén Papán Attila, Gablyasz Dániel, Kukoricás Dávid, Oltman Tamás, Faber Benedek,  Kukoricás Benedek és Tamás Ádám kaptak meghívást az ötnapos rangos rendezvényre. A diákokat Miko István tanár kísérte. A megmérettetésre a Kárpát – medece 5 régiójából, Magyarországról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről és Erdélyből érkezett a 247 matematikát kedvelő versenyző és az 59 kísérő tanár. Felvidéket 37 ifjú matematikus képviselte. A versenyzők szállása a Klebelsberg Kunó Középiskolai Kollégiumban volt, ahol a diákoknak lehetősége nyílott sportolásra, úszásra.

Másnap a Nemzeti ünnepen a verseny résztvevői a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanáraival, diákjaival, illetve a város lakosaival kegyeletüket rótták le a forradalom mártírjai előtt,  végigjárták a március 15-i ünnepség helyszíneit, ami közös koszorúzással ért véget. Ezután következett a verseny ünnepélyes megnyitója a Táncsics Mihály Gimnáziumban, majd este a vendéglátó iskola diákjai szabadidős programot szerveztek a vendég diákoknak.

A péntek a megmérettetés napja volt, ahol 6 feladat megoldására 4 óra állt rendelkezésre. A verseny utáni délutánon, mialatt a tanárok javították a versenyfeladatokat, a diákoknak a következő lehetőségek közül  lehetett programot választani: korcsolyázás a Jégcsarnokban, a élményfürdőzés Virágfürdőben, vagy filmvetítés, sportolás a kollégiumban. A vacsorát követően a verseny résztvevői a Sportcsarnokban az Experidance Ezeregyév című előadását tekinthették meg. Szombaton a versenyzőknek lehetőségük nyílt a közeli csodálatos helyszínek megtekintésére Pécs, Kaposvár és környéke, Somogyvár és Keszthely. A kassaiak a pécsi kirándulás során megtekintették a város történelmi és kulturális nevezetességeit. Végre vasárnap elérkezett a a verseny kicsúcsosodása, a várva-várt záróünnepség és az eredményhirdetés. A máraisok becsülettel állták a sarat. Kukoricás Dávid és Gablyasz Dániel 1. osztályos tanulók dicséretben részesültek.

Sok szeretettel gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak, Kekeňák Szilviának és Miko Istvánnak. Köszönet még a diákok felkészítésért az iskola volt diákjainak és egyben a verseny sokadik győzteseinek, Vištan Laurának és Kekeňák Tamásnak.

Tóth Mónika