Már érvénybe lépett a nyári idényre vonatkozó repülő menetrend. Szlovákiában a Kassai Repülőtér továbbra is az egyik legjelentősebb kiindulási pont a világ különböző helyszínei felé.

Az új menetrend szerint az Austrian Légitársaság Kasssáról hetente 46 járatot indít. Az eddigi 10-ről 13 növeli a Kassáról Prágába induló repülőgépek számát. Pozsonyba is heti hat járatot indít.
A lengyel LOT légitársaság is hárommal növeli a Kassáról – Varsóba induló járatait, ami így 11-re növekszik.

Beigazolódtak a Turkish Airlines-hez fűzött remények is. Az isztambuli repülőtérre Kassáról továbbra is heti 4 alkalommal indítanak járatot. Mint az ismeretes Isztambulnak szinte a világ minden égtája felé van légi összeköttetése.

A Wizz Air további kassai ténykedését illetően jó és rossz hírek is vannak. A jó közé tartozik, hogy továbbra is naponta indítanak járatot Kassáról a London-Luton vonalon. Sőt ezen a járaton május 15-től kezdődően a korábbinál nagyobb kapacitású repülőg, az Airbus 321-es fog közlekedni, melynek fedélzetén 230 utast szállíthatnak. A rossz hír, hogy a Wizz Air május 12-től törli az eddig Kassáról Sheffieldbe, május 14-től a Kölnbe, június 3-tól pedig a Tel Avivba induló járatait.

/sz/