Az utazási irodák gazdag kínálatának köszönhetően rekordot döntött az utasok száma a kassai repülőtéren. Ebben az évben a nyári időszak alatt összesen 119 920 utas választotta a charter (bérelt) járatokat. A 2011-es évhez képest 15%-al, a 2013-as évhez képest pedig 30%-al nőtt ez a szám.

Tíz országból összesen 441 járatot indítottak és fogadtak. Az első gép május 24-én indult Kassáról az egyiptomi Hurghadába, az utolsó pedig október 1-én érkezett meg Antalyából. Az év legnaposabb időszakában az utazási irodák nagyon érdekes kínálatokat állítottak össze, összesen 17 különböző tengerparti úti céllal. A kelet-szlovákiai utasok visszajelzése pozitív volt. A legnépszerűbb úti cél a törökországi Antalya, ahova több mint 40 000-en utaztak. A második legkedveltebb a bulgáriai Burgas, 25 000 utassal, valamint a tunéziai Monastir, amelyet 10 000-en választottak. Ezen kívül még 14 lehetőség közül választhattak a nyaralók.

,,Idén július 29-e volt a legforgalmasabb nap, ekkor 15 járatot sikerült lebonyolítani összesen 3 987 utassal. Terveink között szerepel, hogy egész évben indítunk majd charter járatokat Egyiptomba és Horvátországba egyaránt. Meggyőződésünk, hogy ezek a projektek valós feltételezéseken alapulnak és sikerül is megvalósítani őket. “ – mondta Toth Juraj, marketingigazgató.

 

Nőtt az utasok száma a kassai repülőtéren Nőtt az utasok száma a kassai repülőtéren Nőtt az utasok száma a kassai repülőtéren Nőtt az utasok száma a kassai repülőtéren A kassai reptér a leggyorsabb! A kassai reptér a leggyorsabb!