A kerékpárosok Kassa vezetésétől még a nyár elején parkolókat kértek. Az igényeiket jogosnak ismerték el. Ugyan már a nyári szezon után vagyunk, de mégis jó hír, hogy Kassán 150 helyre szereltek fel bicikliparkoló állványokat.

Mádai Ferenc évtizedek óta  kerékpárral közlekedik a városban.  Szeretné, ha Kassán egyszer egy átfogó biciklis  hálózat épülne ki.

,,Nyugaton a biciklisekkel jobban tőrödnek, ott ez már régen természetes dolog. Itt még harcolni kell érte, hogy a tudatba bekerüljön, és végre komolyan vegyék a dolgot. Kassán sokan járnak biciklin!” – nyilatkozta portálunknak Mádai Ferenc.

Mádai Ferenc nyugdíjas bringás
Mádai Ferenc nyugdíjas bringás

A 150 bicikliállvány körülbelül ezer kerékpár parkolására alkalmas.

,,A kerékpárosok által gyakran keresett helyeken így már lesz hova odalakatolni a bicikliket.” – mondta portálunknak Raši Richard, Kassa főpolgármestere.

Ami a bicikli utakat illeti, még sok tennivaló van.  A városépítésnél valamiért a kerékpárosokról mindig elfelejtkeznek.  A vasművet és a várost összekötő útvonalat gyorsforgalmi úttá minősítették, így ott már tilos kerékpáron közlekedni. A város uniós forrásokból építene ide kerékpárutat.